Alynda 

Trainer (actief)

Zelf heb ik ervaring in de jeugdzorg, welke ik graag wil inzetten om anderen te helpen. Lang heb ik het niet aangedurfd om mijn ervaringen te delen, omdat er altijd werd gezegd dat je privé, ook echt privé moet houden. Daarnaast voelde ik mij al snel een aansteller. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer geleerd dat mijn ervaringen juist anderen kunnen helpen. Dit maakt dat ik mijn ervaringen steeds beter ben gaan kunnen inzetten.

Ervaringsdeskundige

Ik ben begonnen met voorlichtingen geven op middelbare scholen over mentale gezondheid. Dit is later uitgebreid naar het geven van voorlichting aan ouders en aan professionals die werken in de zorg. 

Een groepsgenoot uit mijn behandelgroep met wie ik contact had gehouden, deelde een vacature met mij die die voorbij zag komen op social media. Hierdoor ben ik gaan solliciteren als vrijwilliger bij NJR Hoofdzaken. Vanuit die positie heb ik onder andere voorlichtingen over automutilatie en suïcidaliteit gegeven, bijgedragen aan een congres van KJP over covid-19 en mentale gezondheid en digitale behandeling, in gesprek geweest met politici over overbruggingszorg, preventie in onderwijs (mentale gezondheid) en stoppen met afbouwen van bedden in ggz. 

Met al deze ervaring wilde ik een volgende stap maken en kwam de vacature voor projectcoördinator bij ExpEx Haaglanden voorbij. Uiteindelijk ben ik het geworden en ben ik in april 2022 met enthousiasme begonnen. Deze functie sprak mij aan omdat ik hier mijn eigen ervaring mocht inzetten. Toen in september van datzelfde jaar een nieuwe groep ExpEx zou worden getraind kreeg ik de kans om de opleiding tot trainer te mogen doen evenals zelf ExpEx te worden.  

Inmiddels ben ik zelf aan de slag als vrijwilliger en trainer voor ExpEx. Naast dat ik ExpEx ben, ben ik ook nog steeds actief als lid van het panel bij NJR Hoofdzaken.

Mentaal Niet Optimaal