Oproep deelnemers onderzoek naar lotgenotencontact voor jongeren met trauma

24 april 2023

Hoi allemaal!

Ik ben Noah. Lotgenotencontact heeft mij erg geholpen, bijvoorbeeld rondom het herstel bij mijn verslaving, maar bij mijn trauma heb ik dit gemist. Ik ben benieuwd of lotgenotencontact ook kan bijdragen aan herstel bij trauma.

Daarom heb ik een subsidieaanvraag bij ZonMW gedaan om hier onderzoek naar te kunnen gaan doen. Dit wil ik graag voorbereiden met een team van jongeren die ervaring hebben met trauma en ook benieuwd zijn of lotgenotencontact kan helpen óf hier juist een andere kijk op hebben.

Samen gaan we brainstormen over de do’s and don’ts bij lotgenotencontact van jongeren met trauma. We gaan vragen bedenken en 30 tot 50 jongeren interviewen. De resultaten van het onderzoek gaan we samen analyseren en plannen maken wat we hiermee willen gaan doen.

Tijdens het voorbereiden en het interviewen houden we rekening met triggers. We gaan dus niet uitgebreid in op ieders individuele trauma, maar kijken vooral naar wat kan helpen bij herstel.

Dit onderzoek start in september en afhankelijk van ons plan duurt het minimaal 3 maanden en maximaal een jaar. Die periode is er ook vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Ik peil graag nu vast de interesse, zodat ik zeker weet dat ik alle jongeren straks niet alleen hoef te gaan interviewen 🙂 

Wil je meedoen in mijn team? Stuur dan een DM naar @myjourney2noah of mail naar noah.expex@gmail.com. Wil je straks geïnterviewd worden? Dan mag je ook vast een berichtje sturen. Of houd onze socials in de gaten, want de oproep voor de interviews komt daar na de zomer.

Groetjes van Noah