Meld je nu aan voor het congres ‘Deskundig werken met ervaringskennis’ 

23 januari 2024

Ervaringskennis- en deskundigheid hebben een belangrijke plek in de jeugdzorg. En tegelijkertijd zijn er nog veel stappen te maken om deze belangrijke bron van kennis een plek te geven in zowel de organisatie als de geboden hulpverlening. Tijd om te leren van vakgenoten en inspirerende voorbeelden.  

Op 19 maart 2024 van 9.30 tot 17.00 uur gaan we tijdens het congres ‘Deskundig werken met ervaringskennis’ praktisch met elkaar aan de slag. Denk aan interactieve lezingen, workshops en momenten om te netwerken. Allemaal gericht op het bieden van concrete handvatten om ervaringskennis en -deskundigheid beter te benutten in de jeugdzorg waaronder jeugd-ggz, én een betere samenwerking te creëren tussen professionals en ervaringsdeskundige jongeren. 

ExpEx speelt ervaringstheater en we zijn dagvoorzitter tijdens het plenaire programma. Ook geven we workshops over de route naar ervaringsdeskundigheid en wat goed gaat en beter moet voor de inzet en qua samenwerking. Dit wil je niet missen!

Wanneer: 19 maart van 9.30 tot 17.00 uur 

Waar: Kanaal 030, Kanaalweg 30 in Utrecht 

Voor wie: Professionals en managers werkzaam in verschillende vormen van jeugdzorg zoals jeugd-ggz, ervaringsdeskundige jongeren en beleidsmakers van gemeenten. Er zijn ook een aantal plekken voor kenniswerkers en onderzoekers.  

Kosten: Toegang is gratis. 

Aanmelden 

Pas jij binnen de doelgroep die we graag terugzien tijdens het congres? Dan kun je je vanaf nu al inschrijven via deze aanmeldlink.
Let op: Er is ruimte voor maximaal 150 deelnemers.  

Toevoeging 26 januari: we zijn overweldigd zijn door de hoeveelheid interesse waardoor we nu helaas vol zitten. Je kunt je nog steeds kunnen aanmelden om op de wachtlijst te komen. Zodra er een plekje vrijkomt van iemand die toch moet afzeggen gaat die naar de eerstvolgende op de wachtlijst.

Meer informatie 

‘Deskundig werken met ervaringskennis’ wordt georganiseerd door het NJi, LUMC Curium en Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie in samenwerking met ExpEx en NJR Hoofdzaken. 

Aanvullende informatie over het programma volgt op korte termijn. Heb je voorafgaand al een vraag aan de organisatie? Stuur dan een mail naar i.dikhoff@nji.nl