Doe je mee met ervaringstheater over privacy?

Privacy is een hot issue in het licht van de nieuwe jeugdwet. Met het Manifest ‘In goed vertrouwen; de privacy van de Jeugd geborgd’ slaan VNG en branche- en beroepsorganisaties in de Jeugdzorg de handen ineen. Dit om de privacy van de jeugd en hun ouders/verzorgers goed te borgen.

Naar aanleiding van dit Manifest deed Jong & Je Wil Wat in december onderzoek naar: hoe ervaren jongeren privacy in de jeugdzorg? De verhalen waren soms schokkend, maar het is erg belangrijk dat ze gedeeld worden. En jij kan hieraan meehelpen!

Op 27 september gaan we de verhalen delen met bestuurders, op de conferentie “In Goed Vertrouwen #2”. Door middel van ‘ervaringstheater’ komen de verhalen van jongeren en jeugdhulpverleners tot leven. En hiervoor zoeken wij jeugdhulpverleners met lef of met theaterervaring!

Om een indruk te geven wat je kunt verwachten: ExpEx heeft met het AKJ ervaringstheater ontwikkeld, waarvan een impressievideo gemaakt is. Een van de deelnemende hulpverleners beschreef dit als een hele bijzondere ervaring. En laatst hebben we in de Gemeente Rijswijk een voorstelling gemaakt waarvan deze terugblik een mooi beeld geeft.

Alle informatie staat samengevat in dit document: Info Ervaringstheater Privacy. We horen graag of jij de uitdaging aangaat en ook als je nog vragen hebt. Bel of mail dan naar Mauri Spooren via mauri@jongenjewilwat.nl of 040 737 0316. En is het niets voor jou, maar wel voor een van jouw collega’s? Stuur dit bericht gerust door.

Ik heb het allemaal meegemaakt, maar er is me nooit verteld over mijn privacy. Ik vind het belangrijk om het te weten. Dan weet je een beetje waar je verhalen en gegevens terechtkomen.

jongen, 19 jaar