Hoe gaat het met ExpEx Gelderland?

Evaluatie

De subsidie van het Kansfonds voor ExpEx Gelderland is na drie jaar ten het einde. Dat betekent natuurlijk evalueren. Alle ExpEx worden geïnterviewd om een beeld te krijgen van de betekenis van het project voor de ExpEx.

Wij zijn bezig met interviews om een snelle inventarisatie te maken. Nieuwsgierig ? Hierbij lichtten wij alvast een tipje van de sluier op:

“Ik beoordeel mensen niet meer zo snel op de eerste blik”
“Dat het belangrijkste steunpunt om jongeren te helpen is om geen masker op te hebben”
“Ik heb geleerd dat ik het in m’n mars heb om meer te bereiken”
“Ik ben zelf training gaan geven aan nieuwe ExpEx”
“Zin om dingen te doen”
“Grenzen bewaken daar heb ik nog steeds wat aan.”

Feestje

Het zat al lang in de planning: een feestje voor de ExpEx in Gelderland. Op 24 maart was het zo ver. De groep Nijmegen/Arnhem had een mooi programma gemaakt met spelletjes. Er was pizza en een koelkast met drankjes. En er kwamen tien Gelderse ExpEx jongeren.

Ook namen we afscheid van onze trainer Job, die is aangenomen op de Herman Brood Academie. Veel succes Job!

Aanvragen

De aanvragen voor gastlessen en workshops blijven binnenkomen. Een paar keer per maand geven de ExpEx voorlichting. Bijvoorbeeld bij de ‘Students as Partners’ van de afdeling Pedagogiek van de HAN, daar komen we in juni voor de tweede keer. En de ExpEx waren met een stand op het ‘Bruist’-festival voor jongeren in Arnhem (Heather en Thomas op de foto).

Af en toe komt er ook een vraag om een maatje binnen, maar we kunnen hier niet altijd aan voldoen. Er is een groeiende samenwerking met het JongerenNetwerk Gelderland, zodat we samen een grotere groep vrijwilligers ‘in de aanbieding’ hebben. En binnenkort willen wij een nieuwe groep jongeren gaan trainen in Nijmegen. Dan hebben we ook weer meer jongeren die maatje kunnen zijn voor anderen.