Gezocht: Communicatie vrijwilliger voor Instagram en themamaanden

16 januari 2023

ExpEx zoekt een of twee enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen met de communicatie en PR. Het liefst ExpEx of ervaringsdeskundige, maar in ieder geval iemand die de inhoud van ons vak begrijpt en achter onze visie staat.

Werkzaamheden

Je werkt samen met coördinator Mannus, Mylen (webbeheerder en nieuwsbrief) en Kaylee (LinkedIn en vormgeving) in het communicatieteam. We zoeken voor ons team een of twee mensen die zich bezig gaan houden met onze social media met focus op Instagram en de themamaanden. Je werkzaamheden zijn een paar uur per week (samen max 30 uur per maand) en je kan je tijd zelf flexibel indelen.
Voor de themamaand maak je een introductiepost en wist je datjes (feitjes bijv. die stigma’s ontkrachten). Daarvoor doe je zelf onderzoek of je vraagt input van (ervarings)deskundigen. Daarnaast interview je 2 of 3 ExpEx over hun ervaringen. Je organiseert een live Q&A over het thema met ExpEx en andere deskundigen en een digitaal ervaringscafé waar jongeren met ervaring elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Daarnaast plaats je ook content over Stichting ExpEx door op o.a. Facebook en Twitter, bijvoorbeeld nieuws dat er een nieuwe groep getraind is.

Skills

Je gaat je vooral bezighouden met de Instagrampagina, dus het is wel handig als je hier ervaring mee hebt en goed bent in aansprekend schrijven en vormgeving. Voor de vormgeving maken we gebruik van Canva. Het zou mooi zijn als je daar al ervaring mee hebt of het wil leren. Je vindt het leuk om dingen uit te zoeken en content te verzamelen over het onderwerp. Je hebt enige ervaring met het interviewen van mensen en kan daar ook een verhaal van maken voor Insta en de website. 

Wat krijg je

Je krijgt een belastingvrije vrijwilligersvergoeding van €5 euro per uur, met een maximum van 1800 per jaar. En als je reiskosten maakt worden deze natuurlijk vergoed. Ook kan je kosteloos trainingen volgen bij PGO support.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan een mail naar info@fietjeschelling.nl of een whatsapp naar 06 34 94 99 23.