Geslaagde ExpEx in Midden Holland en Amsterdam

30 september 2022

Dit jaar zijn er in de regio’s Midden Holland en Amsterdam twee nieuwe groepen geslaagd voor de basistraining ‘Werken met Eigen Ervaring als ExpEx’. Hieronder hun trainers aan het woord.

Midden Holland

Dit jaar hebben we in Gouda de training voor ExpEx gegeven. Een groep enthousiaste jongeren uit de hele regio zijn bij elkaar gekomen voor deze training. Een hele diverse groep met allerlei verschillende ervaringen.
Samen met een ervaren trainer was het voor mij de eerste keer als co-trainer. Spannend maar heel mooi om zelf als ExpEx door te groeien.
Tijdens de training hebben we elkaar allemaal beter leren kennen maar ook leerde iedereen weer meer over zichzelf. Iedere week groeide de jongeren in hun proces wat erg mooi was om te zien.
Er ontstond een leuke hechte groep door het delen van ervaringen, te oefenen met de opdrachten, praktijk situaties oefenen maar ook door met elkaar te eten voor een training. Dit idee ontstond door de jongeren en hebben dit gerealiseerd. Zo zie je dat er veel mogelijk is.

Met het doorlopen van de hele training hebben we er een enthousiaste groep jongeren bij die zich inzetten voor en als ExpEx.
Wij zijn trots op deze groep jongeren die zich inzetten als ervaringsdeskundige.

geslaagde expex Midden Holland 2022

Amsterdam

De basistraining wordt 2 keer per jaar gegeven in Amsterdam 2. De eerste ronde van 2022 startte op 10 mei en was op 19 julie afgerond. Tijdens de training is er ook een co-trainer in opleiding geslaagd. Voor het eerste sinds covid konden samenwerkingspartners en het netwerk van de deelnemers weer uitgenodigd worden. 

Helaas staat Taina (co-trainer) niet op de foto en miste er nog 2 ExpEx bij de uitreiking.  

In Amsterdam start de volgende training 1 november.

ExpEx Amsterdam geslaagd 2022

Onderstaand kun je het prachtige stuk lezen dat is geschreven en voorgelezen door Enzo, een van de ExpEx uit deze trainingsgroep, tijdens de certificaat uitreiking.