Fietje, bedankt voor het starten van ExpEx!

31 januari 2024

Sinds 1 januari 2024 is Fietje Schelling gestopt als landelijk coördinator van Stichting ExpEx. Fietje blijft actief als onze ambassadeur en betrokken bij het ExpEx project in Haaglanden en inhoudelijke projecten. Bijvoorbeeld om 18 uit de Jeugdwet te krijgen met de coalitie ‘samen sterk voor de Big 5’.

“Ik heb het met veel plezier en passie gedaan en ben trots wat we met elkaar bereikt hebben! Maar het is nu tijd om een beetje af te bouwen en alleen nog maar lekker inhoudelijk bezig te zijn. ”

Fietje

Fietje: bedankt ExpEx!

Fietje gaf op de nieuwjaarsbijeenkomst van ExpEx een afscheid-nemen-bestaat-niet-speech. Voor jullie hebben we deze samengevat:

“11 jaar geleden wilde ik met Thijs zorgen dat ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg ook ingezet zou worden. Samen met Petra en Dora zijn we de basistraining gaan ontwikkelen. Ik had niet verwacht dat we na 10 jaar zoveel bereikt zouden hebben! Het is prachtig om te zien waar jongeren als Ravi, Gabriel en Hannah die ik ken vanaf dat ze puber waren, nu staan. Hoe ze gegroeid zijn en hier nu hun werk van hebben kunnen maken. En het was een mooie reis om dit samen met Mannus te mogen doen.

Alle ExpEx zijn mooie mensen, met bijzondere verhalen die me raakten en met wie ik ook veel lol heb gehad. Ik hoop dat ExpEx samen sterk blijven staan. En als we de jeugdzorg echt willen veranderen, moeten we massa hebben en moeten we samenwerken met andere jongerenorganisaties. Dat ExpEx maar een mooie familie mag blijven, waarin zoals in elke familie soms onenigheid is, maar je toch weer samenkomt.”

“Fietje the godmother van alle ExpEx. Zonder Fietje was ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg er waarschijnlijk (nog) niet in de mate waarop het nu is. Als bouwer, verbinder en innovator heeft ze ExpEx landelijk op de kaart gezet: we worden door veel organisaties gezien en gehoord. Door de inzet van ervaringsdeskundigen kan de jeugdzorg nu echt positief veranderen en verbeteren. Hiermee heeft Fietje een blijvende impact gerealiseerd in de jeugdzorg.

Thijs

ExpEx: Fietje, bedankt!

Voor Fietje hebben wij een video opgenomen met boodschappen, om stil te staan bij deze verandering voor haar en ons allemaal. Want ze is de moeder van ExpEx, die een belangrijke rol heeft gehad in het opbouwen van ons platform en community, iemand die niet te vervangen is. Mensen dachten bij haar aan haar doorzettingsvermogen, ondernemendheid, tomeloze inzet en passie om de jeugdhulp te verbeteren. En bedankten haar voor haar doorzettingsvermogen, geduld en haar liefde en steun!


“Wat hebben Beyoncé en Fietje gemeen? Nou als je in een vakgebied een iconische status hebt bereikt, hebben mensen genoeg aan je voornaam om precies te weten over wie het gaat.”

Sophie

Nieuw landelijk team

Onze andere landelijke coördinator Mannus Boote gaat meer uren voor Stichting ExpEx werken. Sinds vorig jaar zomer heeft Stichting ExpEx ook een zakelijk coördinator: Roelof van Laar, die onder anderen verantwoordelijk is voor de financiën en fondsen.

Hellen Houterman gaat wat taken van Fietje overnemen. Hellen werkt al lang met jongeren met ervaring in de jeugdzorg, GGZ en dakloosheid. Ze werkte veel samen met Experienced Expert Mohini Awadhpersad, bijvoorbeeld voor het project Jongeren als Stakeholder. Ze startte ExpEx in Gelderland mee op en coördineert nu het project in Utrecht samen met Shannon.

Wil je Hellen of andere van ons bereiken? Stuur dan een mail naar info@expex.nl 

“Vanuit een fijne samenwerking al vanaf de start wil ik namens het bestuur Fietje enorm bedanken voor haar inzet als landelijk coördinator van ExpEx. Samen met Mannus is er veel werk verzet en is Fietje ook een enorme steun geweest voor de betrokken jongeren. Gelukkig blijft Fietje nog beschikbaar voor de stichting voor de nodige opdrachten. We gunnen Fietje ook wat meer vrije tijd voor de mooie dingen in het leven!”

Petra