ExpEx op de Voor de Jeugddag 2016

3 oktober is de Voor de Jeugd Dag in Amsterdam. En de ExpEx zijn hier natuurlijk weer present! Dit jaar zelfs met 3 sessies waarover je hieronder meer kunt lezen. Hopelijk zien en spreken we jullie daar?

Let op: Helaas zijn alle toegangsplekken al vergeven. Dus als je erbij wilt zijn: schrijf je nog snel in zodat je bovenaan de wachtlijst staat!

Ervaringsdeskundigen empoweren jonge ouders

10.15 Paviljoen 5

Tijdens deze workshop presenteren een aantal jongeren hun ideeën om de keten van preventie tot hulp voor onbedoeld zwangeren en jonge ouders te verbeteren. Je kunt met ze in gesprek over wat zij belangrijk vinden en krijgt inspiratie om ervaringsdeskundigen te betrekken en in te zetten in je eigen organisatie.

Vertrouwen, what the fuck? Ervaringstheater over contact maken

11.15 Paviljoen 3

Vertrouwen is voor iedereen anders. Contact maken is dan ook niet zo makkelijk als het lijkt. ExpEx ervaringsdeskundigen en AKJ vertrouwenspersonen hebben deze zomer gedeeld waar zij in contact met elkaar tegenaan zijn gelopen. Zij springen op het podium om dit met jullie te delen. Zonder theaterervaring, maar met een rugzak vol professionele en persoonlijke ervaringen.

Kraak uw casus met de ExpEx

12.15 Paviljoen 5

Vanuit hun ervaringsdeskundigheid gaan ExpEx met u uw casus bespreken. Zij kunnen uit eigen ervaringen en de ervaringen van anderen vertellen wat helpend is. Zij analyseren de problematiek op andere wijze: minder gericht op de inhoud van problemen en juist op de betekenissen en gevoelswaarde.