ExpEx jubileum magazine

Lieve lezers,

Het is met grote trots en dankbaarheid dat ik jullie verwelkom in ons jubileum magazine ter ere van de 10e verjaardag van stichting ExpEx. Tien jaar geleden begon ExpEx vanuit de wens van jongeren om écht begrepen te worden. En hoe kan dat nu beter dan door iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij.

In de afgelopen 10 jaar is er hard gewerkt door alle coördinatoren, projectmedewerkers, instellingen, overheden en niet te vergeten de ExpEx vrijwilligers zelf om ons gemeenschappelijk doel te bereiken: met de inzet van ervaringsdeskundigheid van jongeren de jeugdzorg beter maken.

Als ik terug kijk op die 10 jaar denk ik dat we echt focking trots mogen zijn op wat wij met zijn alle bereikt hebben. De inzet van ervaringsdeskundigheid is nu de norm, en ExpEx is een begrip in de jeugdhulp.

ExpEx zelf is ondertussen een stichting, maar ook een stabiele partner in de jeugdhulp. Er zijn 50 ExpEx groepen getraind, steeds meer ExpEx vinden betaald werk als professioneel ervaringsdeskundige. Op elk niveau in de jeugdhulp zitten we aan tafel als gelijkwaardig gesprekspartner. We groeien hard als stichting, maar het mooiste vind ik dat onze ExpEx zelf enorm groeien in wie ze zijn.

Ik wil graag alle vrijwilligers, partners en supporters bedanken die ons hebben gesteund gedurende deze geweldige reis. Na het lezen van dit magazine ben je vast net zo nieuwsgierig als wij naar de komende 10 jaar.

Geniet van dit jubileum magazine. Kijk samen met ons terug op het verleden en met vertrouwen naar de toekomst, waar we volgens mij nu al met zijn alle trots op kunnen zijn.

Met genoegen,
Hannah Hollestelle
Voorzitter, Stichting ExpEx