ExpEx bij de Week van Ervaringsdeskundigheid Haaglanden

22 februari 2019

Tijdens de Week van Ervaringsdeskundigheid in Haaglanden, van 8 t/m 12 april, worden er diverse workshops en inloopmomenten georganiseerd. ​De activiteiten zijn voor iedereen die er interesse in heeft én gratis! Kijk dus snel op de website naar het aanbod en meld je aan!

De week wordt georganiseerd door het regionale Netwerk Ervaringsdeskundigheid, dat bestaat uit verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en de werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt. ExpEx Haaglanden doet hier natuurlijk aan mee! Een greep uit het programma:

Woensdag 10 april – Ervaringsdeskundigheid in je organisatie

Hoe kunnen we ervaringsdeskundigheid een plek in onze organisatie geven zodat cliënten optimaal kunnen profiteren? Tijdens deze lunchbijeenkomst willen we kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Twee mensen zullen hun successen en dillema’s pitchen met de implementatie van ervaringsdeskundigheid binnen hun organisatie: waar staan ze nu, raden ze het andere organisaties aan om het op deze manier aan te pakken? Hierna gaan we in gesprek over do’s & dont’s en onze eigen ervaringen.

Donderdag 11 april – Workshop zelfbeschadiging voor hulpverleners

ExpEx zullen twee keer een workshop over zelfbeschadiging en suïcidaliteit verzorgen. Omdat er nog vaak een taboe ligt op dit onderwerp. Wij willen met hulpverleners meedenken hoe je het beste met jongeren over dit onderwerp praat.

Wil jij van ervaringsdeskundige jongeren horen wat zij belangrijk vinden? Na deze workshop ga je naar huis met tips hoe om te gaan met jongeren die zichzelf beschadigen of suïcidaal zijn.

Vrijdag 12 april – Experience On Stage: Ik word 18

Tijdens een conferentie over “Jeugdhulp in transformatie” in Haaglanden treed Experience On Stage op met “Ik word 18. De overgang van 18- jeugdhulp naar 18+ zorg, is al 20 jaar onderwerp van gesprek.

Maar het moet nu écht anders. Dus delen wij onze ervaringskennis in een theatrale vorm. Zodat we mensen raken en prikkelen om de hulp pas te stoppen als The Big Five gerealiseerd zijn. Meld je nu aan!

Zie voor meer info en andere workshops: www.ervaringsdeskundigen.nl