Shiva – ‘hoe diep je ook zit, je kunt wat van je leven maken’

De Stentor heeft de Flevolandse ExpEx Shiva geïnterviewd over haar eigen ervaringen en hoe ze die nu inzet als maatje en adviseur van hulpverleners in de Flevolandse jeugdzorg.

Shiva is een van de negen ExpEx die de regio Flevoland nu rijk is. Nu is ze gelukkig, maar dat heeft wat voeten in de aarde gehad. Een persoonlijke geschiedenis bezaaid met pesten, trauma’s, onveiligheid, huiselijk geweld, en onbegrip. Na hard werk heeft ze nu een vriend, twee kinderen, een hond en een kat, werkt ze als coach én is ze ExpEx. Nu zet ze haar ervaringen in om anderen te helpen.

Ik ben zo gelukkig. Dat zeg ik regelmatig hardop tegen mezelf. Ik heb heel diep gezeten maar heel blij met wie ik nu ben.

Vele ExpEx geven aan dat ze het persoonlijk contact gemist hebben in de gesprekken met hulpverleners. Zo ook Shiva. “De psychiater dacht precies te weten wat er aan de hand was, maar ik kreeg totaal niet het gevoel dat zij mij begreep. Ze vertelde helemaal niets over zichzelf, niets over eigen ervaringen uit haar jeugd.” Nu kan ze als ExpEx zelf advies geven aan hulpverleners en organisaties.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het hele interview met Shiva hier op de site van De Stentor.

Foto: Freddy Schinkel