Mentaal niet Optimaal

ExpEx Alynda uit de regio Haaglanden gaat in haar podcast Mentaal niet Optimaal in gesprek met jongeren die ervaring hebben met het krijgen van een psychische diagnose. Hoe ervaren ze dat in hun dagelijks leven?

Aflevering 1 – Eline

In deze aflevering ga ik in gesprek met de 23-jarige Eline. Ik bespreek met haar de diagnoses autisme en depressie en wat dat voor haar betekend in het dagelijkse leven.

Aflevering 2 – Isaac

In deze aflevering ga ik in gesprek met de 20-jarige Isaac. Hij verteld over zijn diagnoses ADHD en Sociale Angst en hoe tegenstrijdig dit is voor elkaar.

Aflevering 3 – Juliard

In deze aflevering spreek ik de 25-jarige Juliard, hij verteld in deze aflevering over zijn ervaring met depressie en ADHD en hoe deze combinatie voor hem is.

Aflevering 4 – Mylèn

In deze aflevering spreek ik met Mylèn die vertelt over diens ervaringen met autisme, borderline en eetproblematiek. Mylèn verteld hoe lastig het kan zijn om de combinatie van deze diagnoses te hebben en hoe tegenstrijdig deze soms ook zijn.

Aflevering 5 – Eline

In deze aflevering spreek ik de 24-jarige Eline. Zij verteld hoe het is (geweest) om met de diagnose borderline te leven en hoe zij daar nu mee omgaat.

Aflevering 6 – Robin

In deze aflevering spreek ik de 29-jarige Robin die verteld hoe het is om te leven met de diagnose CPTSS en of die nog ruimte ziet voor verbetering hierin.

Aflevering 7 – Noah

In deze aflevering spreek ik de 26-jarige Noah die verteld over zijn ervaring met autisme en verslavingen.

Aflevering 8 – Sam

Deze aflevering spreek ik met de 20 jarige Sam die verteld over haar ervaring met de diagnoses ander gespecificeerde psychotrauma en depressie.

Aflevering 9 – Tess

In deze aflevering spreek ik de 23 jarige Tess. Zij komt vertellen hoe het is om te leven met ADHD, Anorexia, eetstoornis NAO en PTSS. Zij deelt hoe lastig het kan zijn om stereotypes te hebben bij de diagnoses en daar eigenlijk niet aan te voldoen.

Aflevering 10 – Alynda

In deze aflevering zijn de rollen omgedraaid en word ik geïnterviewd in plaats van dat ik iemand interview. Ik vertel vandaag over mijn diagnoses PTSS, Dysthymie, Angststoornis en persoonlijkheidsstoornis.