FNV – Maaike van der Aar

FNV Jeugdzorg werkt samen met ExpEx. Misschien op het eerste gezicht een rare combinatie, want wij zijn een medewerkersvereniging en geen cliëntenvereniging. 

Toch is deze samenwerking onmisbaar, omdat wij vinden dat goede zorg hand in hand gaat met gezonde professionals en hun ondersteuning. Gezinnen, jongeren en medewerkers zijn samen de kern van de sector. 

Vanuit die overtuiging troffen we ExpEx. En daarmee troffen we een partner waarmee het heel fijn samenwerken is. Er wordt veel afgestemd en we zoeken en vinden veel overeenkomsten om samen in op te trekken. 

Het kennisniveau is hoog en ik ben altijd onder de indruk van de manier waarop ze zaken aan de orde stellen. Analyserend, met de vinger op de zere plekken, maar probleemoplossend. En altijd respectvol van toon. Bovendien is het ook gewoon echt een leuke club van mensen waar je graag in de buurt bij wil zijn.

ExpEx verdient wat ons betreft veel meer zichtbaarheid, erkenning en waardering dan nu het geval is. Structureel en dus ook financieel. Ze zijn voor ons één van onze belangrijkste samenwerkingspartners. En dat zouden ze voor iedereen moeten zijn.